Bloemkool koken met kleur

Bloemkool koken met kleur, dit recept ziet er niet alleen heel kleurrijk uit en dus aantrekkelijk, zeker voor de kinderen, maar het is ook nog eens een heerlijk en gezond recept. Met hardgekookte eieren en peterselie, die eventjes door de gesmolten boter zijn gehaald. Erg lekker.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 grote bloemkool
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels peterselie, vers en fijn gehakt
  • 40 gram boter
  • klein beetje zout

Recept

  • Maak de bloemkool schoon, was deze heel goed en snijd de bloemkool in roosjes met in plakjes gesneden stukken van de steeltjes (heel vaak worden deze weggegooid, maar dit is eigenlijk zonde, ook de steeltjes van de bloemkool smaken heel erg goed en zeker als deze dun gesneden zijn, zijn ze bijna net zo snel gaar als de roosjes van de bloemkool
  • Breng in een pan een weinig water aan de kook met wat zout en kook en voeg als eerste de plakjes bloemkool toe (van de steeltjes) en doe na drie minuten de bloemkool roosjes erbij
  • Kook de bloemkool in totaal in ongeveer tien minuten gaar – Kooktijd bloemkool koken is tien minuten – voor beetgare tot nog iets knapperige bloemkool
  • Kook in de gaartijd van de bloemkool koken, de eieren koken hard in ongeveer tien tot twaalf minuten
  • Laat de eieren schrikken onder koud water om de garing te stoppen
  • Pel de eieren en verkruimel deze met een vork
  • Smelt wat boter in een andere pan, voeg de verkruimelde eieren toe en de peterselie
  • Giet de bloemkool af, de roosjes en de plakjes van de steeltjes en voeg de bloemkool toe aan de pan met de boter, de eieren en de peterselie
  • Wentel de gekookte bloemkool even goed door dit mengsel en serveer dit recept bloemkool koken direct