Hutspot met spek

Hutspot met spek, een lekker recept stevige hutspot met spek en piccalilly.

Hutspot met Spek Ingrediënten

Voor 4 tot 6 personen

  • 1,5 kilo kruimige aardappels
  • 1 kilo winter wortelen (peen)
  • 500 gram ui
  • 100 gram magere spekblokjes
  • 1 dl. melk
  • 1 rookworst

Hutspot met Spek Recept

  • Schil de aardappelen, was deze en snijd ze in ongeveer gelijke stukken
  • Schil de winter wortelen, was deze en snijd de wortelen in kleine blokjes
  • Pel de uien en snijd er ringetjes of snippers van
  • Neem een grote pan en doe alle ingrediënten hierin: de wortelen, de uien en de aardappelen
  • Kook alles in ongeveer 25 minuten tot een half uurtje gaar
  • Zet in de tussentijd een (steel)pannetje op het vuur met water dat tegen de kook aan is en wel hierin de rookworst, meestal duurt dit ongeveer 20 minuten
  • Bak de spekjes uit
  • Als de aardappelen, de wortel en de uien mooi zacht zijn gekookt, giet deze af
  • Voeg de melk toe aan het mengsel en stamp de aardappelen, wortelen en de uien goed door elkaar, totdat er een smeuïge massa ontstaat
  • Voeg de uitgebakken spekjes toe aan de hutspot met spek
  • Voeg de piccallilly toe aan de hutspot en roer alles nog even goed door elkaar
  • Maak de hutspot met spek eventueel nog verder op smaak met wat peper en/of zout
  • Schep de hutspot op de borden en leg er een stukje rookworst naast
  • Serveer de hutspot met spek zo warm mogelijk

Hutspot met Spek Tip

De piccalilly in dit hutspot recept kan worden weggelaten, deze zorgt voor een fris zuurtje aan de hutspot. Wie dit liever niet wil, laat het dan gewoon weg – de hutspot is dan wat meer traditioneel, maar zeker niet minder lekker